Gezonde salade met kip

Gezonde salade met kip

Een heerlijke gezonde salade met kip, deze kan toch niet missen op een zomerdag! Of je nu op zoek bent naar een lichte lunch, een voedzame maaltijd na een training of gewoon een gezonde optie voor het diner, deze gezonde salade met kip is altijd een winnaar.

Gezonde salade met kip

Gezonde salade met kip

Deze salade zit boordevol eiwitten en voedingsstoffen om je energie te geven en je smaakpapillen te verwennen!
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 1 Zakje mango blokjes Diepvries
  • 2 Komkommers
  • 1 Bakje verse koriander
  • 3 Stengels lente ui
  • 1/2 Bakje verse munt
  • 5 el geroosterd sesamzaad
  • 2 Avocado's
  • 2 Rode paprika's
  • 1 groene peper (eventueel)

De dressing

  • 3 el appelazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 Limoen

De kip

  • 1 Rode curry pasta van Fairtrade Original
  • 3 (Bio) kipfilets
  • 1 grote eetlepel maiszetmeel of arrowroot
  • 3 el roomboter
  • 4 teentjes knoflook
  • Snufje chilivlokken (eventueel)

Bereiding:

Stap 1: Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Stap 2: Haal de mango uit de verpakking zodat het kan ontdooien. Je kunt natuurlijk ook verse mango gebruiken, maar uit de diepvries is goedkoper Ă©n erg makkelijk.

Stap 3: Snijd de komkommer en de paprika fijn. Snijd de lente-ui in ringen en snijd de verse kruiden fijn. Ontpit de avocado en snijd de avocado in reepjes. Meng dan de mango, komkommer, de paprika, lente-ui, verse kruiden, de avocado, eventueel de groene peper (inclusief zaadjes) en het sesamzaad door elkaar.

Stap 4: Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en roer de dressing door de salade heen.

Stap 5: Meng in een kom de kipblokjes met de maiszetmeel of de arrowroot door elkaar, zodat overal wat zit. Bak dan de rode currypasta op in een koekenpan en voeg na 1 minuut de kip toe. Bak de kip totdat ie gaar is. Afhankelijk van de grootte van je blokjes zal dat zo’n 7 minuten zijn.

Stap 6: Verhit in een andere koekenpan de roomboter en voeg de knoflook en eventueel de chilivlokken toe. Bak totdat de knoflook mooi gaar is en wat bruinig.

Stap 7: Verdeel je rijst en de salade over 4 borden. Leg hier de kip op en schenk de knoflookboter er overheen.

Stap 8: Smullen maar!

Wat past er bij een salade als avondeten?

Nu denk je misschien wel: “Ik wil nog wel iets bij de salade maar wat past er bij een salade als avond eten?”. Ik heb hier een paar voorbeelden:

Hoofdgerecht:

Ik hou ervan om wat gegrilde kip toe te voegen aan mijn maaltijd. De sappige kipfilet voegt niet alleen smaak toe, maar zorgt ook voor een goede portie eiwitten die me voldaan houdt.

Voor een vegetarische twist kies ik vaak voor een quiche met mijn favoriete groenten. Het is hartig, vullend en altijd een plezier om te eten.

Op andere dagen maak ik graag een heerlijke pasta met een zelfgemaakte tomatensaus. Het is een klassieker waar ik nooit genoeg van kan krijgen.

Bijgerechten:

Geroosterde groenten zijn een must als bijgerecht. Ik hou van de knapperige textuur en de intense smaak die de groenten krijgen in de oven.

Voor iets lichts en voedzaams kies ik vaak voor couscous, die ik aanvul met geroosterde groenten en verse kruiden voor een extra smaakdimensie.

Dessert:

Als dessert gaan we vaak voor vers fruit, zoals sappige aardbeien en knapperige appelstukjes. Het is een licht en verfrissend einde van de maaltijd.

Soms maken we ook Griekse yoghurt met een scheutje honing en een handjevol noten als een eenvoudig en smakelijk dessert.

Deze combinaties zijn mijn persoonlijke favorieten voor een geslaagd diner met een salade als voorgerecht. Het is altijd leuk om te experimenteren en nieuwe recepten uit te proberen, maar deze gerechten zijn echt de winnaars aan mijn eettafel!

Hoe lang van te voren kun je een salade maken?

Hoe lang je van te voren een salade kunt maken maken hangt natuurlijk af van de ingrediënten. Als ik een salade maak, probeer ik deze meestal niet te ver van tevoren te bereiden, vooral niet als ik veel verse groenten gebruik, zoals sla, tomaten en komkommer. Die knapperige textuur is toch het lekkerst als het allemaal vers is. Dus meestal maak ik mijn salade een paar uur van tevoren, zodat het nog lekker vers is tegen de tijd dat we gaan eten.

En als het gaat om ingrediĂ«nten zoals avocado’s of gesneden appels, weet ik uit ervaring dat ze snel bruin worden als ze te lang worden blootgesteld aan lucht. Dus die voeg ik pas toe vlak voordat we gaan eten. Niemand houdt van een bruine, verlepte salade, toch?

Oh, en de dressing! Die bewaar ik altijd apart. Ik bedoel, wie wil er nu een slappe salade? Dus die voeg ik pas toe net voordat ik de salade serveer. Zo behouden alle groenten hun frisheid en blijft de salade lekker knapperig. En eerlijk gezegd, een goede dressing kan echt een salade maken, dus die wil je niet verpesten door hem te vroeg toe te voegen.

Als ik een salade maak met granen of pasta, dan maak ik me niet zo’n zorgen. Die kunnen meestal wel wat langer van tevoren worden gemaakt zonder dat ze hun textuur verliezen. Maar als het even kan, houd ik toch graag alles zo vers mogelijk. Er gaat toch niets boven een verse, smakelijke salade op tafel!

Was het recept lekker? Deel het op social media!

Facebook
WhatsApp
Email

Wil je nog meer inspiratie?
Misschien zijn deze recepten wat voor jou!

X