Witlofsalade met sinaasappel en walnoten
Deze witlofsalade met sinaasappel en walnoten past perfect bij oestrogeen dominantie dankzei de witlof! Maar niet alleen de witlof in deze salade heeft een positief effect op je lichaam maar ook de appelazijn, die zorgt voor een stabielere bloedsuikerspiegel. De walnoten zijn een enorm goede bron van omega 3 vetzuren en zijn goed voor je hersenen. Van deze vetten zouden we meer kunnen eten!
Witlofsalade met sinaasappel en walnoten (bij oestrogeendominantie!)
Equipment
- Bakpapier
Ingrediënten
- 4 Stronken witlof
- 1 Handsinaasappel
- 2 Grote handen walnoten
- 3 el ahornsiroop of honing
- 1/2 Komkommer
- 1 Rolletje zachte geitenkaas (Eventueel)
- 1 Bakje granaatappelpitjes (Eventueel)
De dressing
- 4 el goede olijfolie
- 1 el appelazijn
- 1 el Orgasmic Herbs van Green Gypsy of Italiaanse kruiden
- 2 el ahornsiroop of honing (Eventueel)
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 140 graden.
stap 2: Leg een bakpapiertje op de bakplaat en verdeel daar de walnoten over. Schenk de ahornsiroop erover en meng het even met je handen totdat overal wat van de ahornsiroop zit.
stap 3: Zet de bakplaat zo’n 8 minuten in de oven.
Stap 4: Meng dan de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Ik kies hier zelf altijd voor de Orgasmic Herbs van Green Gypsy maar als je deze niet hebt kan je het ook vervangen met Italiaanse kruiden. Proef de dressing en voeg hier eventueel wat ahornsiroop of honing aan toe.
Stap 5: Snijd de stronk van de witlof. Snijd dan de witlof in reepjes. Snijd de schil van de sinaasappel af en snijd de sinaasappel in blokjes.
Stap 6: Verdeel dan de witlof over 2 borden en verdeel de sinaasappel en de komkommer en eventueel de geitenkaas en de granaatappelpitjes.
Stap 7: Schenk dan de dressing erover en peper en zout naar smaak. Garneer met de gekarameliseerde walnoten.
Stap 8: Geniet van deze heerlijke Witlofsalade met sinaasappel en walnoten!
Wat is beter rauwe of gekookte witlof?
In deze witlofsalade met sinaasappel en walnoten zit rauwe witlof, maar je wilt misschien wel weten: wat is beter, rauwe of gekookte witlof? Zowel rauwe als gekookte witlof bieden verschillende voedingsstoffen en smaakprofielen:
Rauwe witlof behoudt meer van zijn natuurlijke voedingsstoffen, zoals vitamine C, vitamine K, vezels en antioxidanten, omdat koken sommige voedingsstoffen kan afbreken.
Gekookte witlof verliest een deel van zijn bitterheid en krijgt een zachtere textuur, wat sommige mensen prettiger vinden. Het kookproces maakt witlof gemakkelijker te verteren voor sommige mensen.
Het beste is afhankelijk van persoonlijke voorkeur en het gewenste gebruik in een gerecht.