Gezonde makreelsalade maken
Wil je ook graag een gezonde makreelsalade maken die vol zit met goede vetten? Dan heb ik het perfecte recept voor je! En jullie weten dat ik goede vetten héél belangrijk vind en daar zit deze salade vol mee!
Gezonde makreelsalade maken
Ingrediënten
- 2 Makreelfilets
- 1 Rijpe avocado
- 2 el kappertjes
- 1 appel
- 1 grote tl Everything but the Bagel Spices van Green Gypsy (of sesamzaad met knoflookpoeder, gemengd)
- 4 el cottage cheese
- 1 Rode ui
- 1 bakje bakje kiemgroenten OF radijsjes
- olijfolie
Eventueel
- Verse kruiden zoals dille, peterselie of koriander
Bereiding:
‘Pluk’ de makreelfilet met een mes en vork. Ik doe dit nooit met mijn handen, want die geur krijg je er niet zomaar vanaf!
Meng dan de rest van de ingrediënten door elkaar en proef het even. Misschien is er meer van de kruidenmix nodig, of wat extra peper en zout?
Garneer eventueel met verse koriander.
Bereiding ingelegde rode ui
Wil je rode ui zelf inleggen? Het is heel simpel!
Dit heb je nodig:
Witte wijnazijn
snufje zout
snufje suiker
Bereiding:
Snijd de rode ui in halve ringen. Leg de ui in een bakje en giet er witte wijnazijn bij, totdat je ui net onder water staat. Gooi er een snufje zout en een snufje suiker bij en roer het door. Laat je rode ui minimaal een half uurtje marineren, maar het kan zeker ook langer.
Ik zet zelf altijd een oude glazen pindakaas pot in de koelkast, zodat ik altijd rode ui kan toevoegen aan een salade bijvoorbeeld. Het blijft zeker een paar weken goed als je schoon werkt!
Hoe lang zelfgemaakte Makreelsalade bewaren?
Nu heb jij deze lekkere en gezonde makreelsalade gemaakt maar hoe lang kun je een makreelsalade bewaren? Een zelfgemaakte makreelsalade kun je 1-2 dagen in de koelkast bewaren. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat je gezonde makreelsalade altijd goed gekoeld wordt bewaard, bij voorkeur in een luchtdichte container, om bederf te voorkomen. Als je merkt dat de salade een onaangename geur heeft, verkleuringen vertoont of anderszins niet goed lijkt, gooi hem dan weg om gezondheidsrisico’s te voorkomen.
Is makreel gezond om te eten?
Makreel is een van mijn favoriete vissoorten om te eten, en ik kan je vertellen waarom makreel gezond is om te eten!
Ten eerste, die omega-3 vetzuren in makreel zijn gewoon fantastisch voor je lichaam. Ik bedoel, ze helpen niet alleen je hart gezond te houden, maar ze zijn ook geweldig voor je hersenen. En het beste van alles is dat makreel een overvloedige bron van deze gezonde vetten is. En laten we het hebben over het eiwitgehalte! Als je een actieve levensstijl hebt, dan is de proteïne in makreel geweldig voor het opbouwen en herstellen van die spieren na een stevige trainingssessie. Plus, het houdt je langer vol, wat altijd handig is! Ook zit makreel boordevol belangrijke vitaminen en mineralen, zoals vitamine D, B12 en selenium. Het voelt echt goed om te weten dat je al die voedingsstoffen binnenkrijg!
Dus ja, makreel is zeker een gezonde keuze. Het helpt niet alleen om goed voor je lichaam te zorgen, maar het smaakt ook nog eens heerlijk!